Prajitura cu nuca si glazura

In loc de nuca, la aceasta prajitura cu nuca si glazura, putem pune cocos, dar neaparat in aluat trebuie pusa cacao pentru ca prajitura sa aiba un aspect foarte placut.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile:
  • 150 g untura
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • 3 linguri de lapte sau smantana
  • 1 ou intreg
  • 1 praf de copt
  • facultativ 2 linguri de cacao
  • gem de caise
  • Umplutura:
  • 250 g nuca macinata
  • 250 g zahar
  • 1 plic de vanilie si
  • spuma de la 4 albusuri
  • Glazura:
  • 4 galbenusuri frecate cu
  • 200 g zahar pudra
  • ciocolata.
  •  

Mod de preparare

Pentru prajitura cu nuca si glazura se face o coca, dupa care se imparte in doua. Se intinde prima foaie in tava, peste ea punem un strat de gem din caise, peste care se pune o umplutura facuta din 250 g nuca macinata, 250 g zahar, 1 plic de vanilie si spuma de la 4 albusuri. Se pune a doua foaie si se da la copt. Cand este coapta, peste prajitura fierbinte se pune o glazura facuta din 4 galbenusuri frecate cu 200 g zahar pudra, peste care radem ciocolata. Prajitura fiind fierbinte, se usuca glazura. In loc de nuca putem pune cocos, dar neaparat in aluat trebuie pusa cacao pentru ca prajitura sa aiba un aspect foarte placut.


Prajitura cu nuca si glazura se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Steluțe sărate a la Timea
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola