Aceasta reteta de prajitura de post este delicioasa si rapida. Pentru aceasta prajitura de post aveti nevoie de ulei, cacao, zahar,faina, nuca,miere
Cu toate ca aceasta prajitura e de post are un gust deosebit de bun, nici ca iti dai seama ca nu contine unt sau lapte. Pregatirea acestei retete de prajitura de post se incepe prin amestecul apei cu zaharul. Adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.
Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.
Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.
Dam la cuptor circa 20-25 de minute, verificam facand testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim glazura:
Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da un clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.
Dupa ce am scos prajitura cu nuca si miere de post din cuptor o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea, eu am taiat-o mai intai si apoi am pus glazura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii