Prajitura cu nuca si miere, de post

Aceasta reteta de prajitura de post este delicioasa si rapida. Pentru aceasta prajitura de post aveti nevoie de ulei, cacao, zahar,faina, nuca,miere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca si miere, de post

Ingrediente

  • * 3 pahare de apa
  • * 1 pahar de ulei
  • * 3-4 pahare de faina
  • * un pahar de zahar
  • * 5 linguri de miere
  • * esenta de vanile
  • * esenta de rom
  • * o mana de nuci
  • * stafide
  • * 1 praf de copt
  • * cacao
  • Glazura:
  • * 6 linguri de zahar
  • * 6 liguri de apa
  • * 6 linguri de ulei
  • * 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Cu toate ca aceasta prajitura e de post are un gust deosebit de bun, nici ca iti dai seama ca nu contine unt sau lapte. Pregatirea acestei retete de prajitura de post se incepe prin amestecul apei cu zaharul. Adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.

Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.

Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.

Dam la cuptor circa 20-25 de minute, verificam facand testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim glazura:
Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da un clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.


Dupa ce am scos prajitura cu nuca si miere de post din cuptor o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea, eu am taiat-o mai intai si apoi am pus glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide