Prajitura cu nuci

Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de minute, apoi intindem o foaie i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru primul:
  • 380g faina
  • 250g unt
  • 125g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1/2 lg bicarbonat
  • Pentru blatul doi:
  • 250g faina
  • 125g zahar
  • 125g nuci macinate
  • 250g unt
  • Umplutura:
  • 400g gem de fructe acrisoare
  • 3 linguri nuci macinate
  • Glazura
  • 2 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 lg nuci macinate

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de minute, apoi intindem o foaie in tava unsa si tapetata si coaceti-l la foc potrivit.

Si pentru al doilea aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit. Coaceti blatul al doilea intr-o tava egala ca marime cu prima.

Ungeti primul blat cu un amestec obtinut din gem si nuci. Deasupra puneti al doilea blat. Peste acesta intindeti glazura pe care o obtineti asa: se bat albusurile spuma cu zaharul si adaugam la sfarsit nucile macinate.

Punem la cuptor pentru 10-15 minute, pana se intareste putinsi se coloreaza in galbui.
Taiem prajitura abia dupa ce s-a racit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci