Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna c
Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna cu faina, praful de vanilie, cel de copt si nuca, si se amesteca usor ca sa nu se lasa albusul. Se tapeteaza cu unt si faina o tava si se toarna compozitia, dupa care se da la copt, ca orice blat. Se lasa sa se raceasca
Crema
Un pachet de unt se freaca bine cu zaharul, pina nu se mai simte zaharul in crema, se adauga pe rand galbenusurile, nesul si la urma nucile.
Daca blatul a crescut suficient, atunci se taie in doua pe orizontal, rezultand doua foi, care se umplu cu crema de mai sus. Daca nu a crescut destul, atunci crema se pune peste blat. Eu de obicei o pun peste blat, pentru ca fac prajiturile in tava mare, sa nu creasca prea mult, caci nu-mi plac cele mult prea inalte.
Peste crema se face o glazura rece de cacao. Eu am facut cam asa:
150 g zahar pudra, se amesteca cu doua, trei linguri de cacao si cu doua trei linguri de apa fierbinte, (sau mai multe, in functie de consistenta compozitiei), iar la urma se pun doua linguri de ulei, care o face mai elastica si ii da luciu.
Atunci cand frecati unt cu zahar, puteti pune citeva picaturi de apa fierbinte, face crema mai pufoasa si mai lucioasa, iar zaharul se topeste mai repede.
Eu nu am avut in casa destule nuci si am completat cu alune americane, crude, adica neprajite, a iesit super bune.
Se taie cuburi si se serveste.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii