Prajitura cu nuci si cafea

Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna c

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuci si cafea

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 150 gr nuci prajite si macinate
  • 2 linguri de faina
  • praf de copt
  • praf de vanilie
  • Crema:
  • unt
  • 200 g zahar
  • 150 gr nuca prajita si macinata
  • 2 linguri de ness
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma galbenusurile, impreuna cu faina, praful de vanilie, cel de copt si nuca, si se amesteca usor ca sa nu se lasa albusul. Se tapeteaza cu unt si faina o tava si se toarna compozitia, dupa care se da la copt, ca orice blat. Se lasa sa se raceasca

Crema

Un pachet de unt se freaca bine cu zaharul, pina nu se mai simte zaharul in crema, se adauga pe rand galbenusurile, nesul si la urma nucile.

Daca blatul a crescut suficient, atunci se taie in doua pe orizontal, rezultand doua foi, care se umplu cu crema de mai sus. Daca nu a crescut destul, atunci crema se pune peste blat. Eu de obicei o pun peste blat, pentru ca fac prajiturile in tava mare, sa nu creasca prea mult, caci nu-mi plac cele mult prea inalte.

Peste crema se face o glazura rece de cacao. Eu am facut cam asa:

150 g zahar pudra, se amesteca cu doua, trei linguri de cacao si cu doua trei linguri de apa fierbinte, (sau mai multe, in functie de consistenta compozitiei), iar la urma se pun doua linguri de ulei, care o face mai elastica si ii da luciu.

Atunci cand frecati unt cu zahar, puteti pune citeva picaturi de apa fierbinte, face crema mai pufoasa si mai lucioasa, iar zaharul se topeste mai repede.

Eu nu am avut in casa destule nuci si am completat cu alune americane, crude, adica neprajite, a iesit super bune.


Se taie cuburi si se serveste.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Cartofi Dauphinoise
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

Reteta by Jamie Oliver

Cartofi Dauphinoise
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola