Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu nuci si ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, nuca, unt, zahar, coaja si zeama de lamaie, ou, pesmet.
Se freaca untul cu zaharul si galbenusul spuma, se adauga zeama si coaja de lamaie, ciocolata, care poate fi rasa sau topita, o lingurita de apa fierbinte. La sfarsit se adauga albusul batut spuma si nucile, amestecandu-se usor. Tava de copt trebuie sa fie unsa cu unt si presarata cu pesmet fin. Se coace la foc potrivit.
Se taie bucatele patrate, dreptunghiulare sau rombice.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu ciocolata alba
Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata
Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii