Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu nuci si ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, nuca, unt, zahar, coaja si zeama de lamaie, ou, pesmet.
Se freaca untul cu zaharul si galbenusul spuma, se adauga zeama si coaja de lamaie, ciocolata, care poate fi rasa sau topita, o lingurita de apa fierbinte. La sfarsit se adauga albusul batut spuma si nucile, amestecandu-se usor. Tava de copt trebuie sa fie unsa cu unt si presarata cu pesmet fin. Se coace la foc potrivit.
Se taie bucatele patrate, dreptunghiulare sau rombice.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu ciocolata alba
Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata
Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii