Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc us
Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc usor, nu se amesteca repede si de sus in jos deoarece albusul batut poate sa cada. Apoi se adauga nuca amestecand cu grija.
Crema: se fierbe laptele si grisul, dupa ce se racesc se adauga un pachet de unt care in prealabil a fost frecat cu zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Blatul se taie in trei cat este cald, deoarece contine amoniac si prin racire se intareste. Dupa ce s-a racit se stropeste cu sirop si se umple cu crema.
Glazura: apa + zaharul se fierb 10 minute se adauga cacao si unt si se mai fierb inca 5 -10 minute si se toarna fierbinte peste prajitura.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaSalata Caesar se face destul de simplu, dar este foarte buna si satioasa, noua ne-a placut foarte mult. Ca si dressing, in...
Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii