Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc us
Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc usor, nu se amesteca repede si de sus in jos deoarece albusul batut poate sa cada. Apoi se adauga nuca amestecand cu grija.
Crema: se fierbe laptele si grisul, dupa ce se racesc se adauga un pachet de unt care in prealabil a fost frecat cu zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Blatul se taie in trei cat este cald, deoarece contine amoniac si prin racire se intareste. Dupa ce s-a racit se stropeste cu sirop si se umple cu crema.
Glazura: apa + zaharul se fierb 10 minute se adauga cacao si unt si se mai fierb inca 5 -10 minute si se toarna fierbinte peste prajitura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii