Prajitura cu nuci si crema de gris

Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc us

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 1 cana nuci
  • Crema: 1/2 litru lapte
  • 3 linguri de gris
  • 1 pachet de unt
  • 200g zahar
  • Sirop: 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 sticluta rom
  • Glazura: 5 linguri de apa
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc usor, nu se amesteca repede si de sus in jos deoarece albusul batut poate sa cada. Apoi se adauga nuca amestecand cu grija.

Crema: se fierbe laptele si grisul, dupa ce se racesc se adauga un pachet de unt care in prealabil a fost frecat cu zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza.

Blatul se taie in trei cat este cald, deoarece contine amoniac si prin racire se intareste. Dupa ce s-a racit se stropeste cu sirop si se umple cu crema.

Glazura: apa + zaharul se fierb 10 minute se adauga cacao si unt si se mai fierb inca 5 -10 minute si se toarna fierbinte peste prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci