Se amesteca praful de copt cu faina, dupa care se framanta cu margarina. Drojdia inmuiata in lapte se toarna peste faina, si, adaugand si restul de in
Se amesteca praful de copt cu faina, dupa care se framanta cu margarina. Drojdia inmuiata in lapte se toarna peste faina, si, adaugand si restul de ingrediente, se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in 3. Din prima parte se intinde o foaie potrivita pentru tava si se asaza in tava tapetata cu faina, dupa care se fac in ea niste gaurele cu furculita. Se unge cu gem de caise, si se presara cu jumatate din cantitatea de nuci tocate amestecate cu zahar. A doua foaie se pune peste umplutura, si se procedeaza la fel ca in cazul primei foi. Peste aceasta vine ultima foaie. Se lasa sa creasca timp de o ora, dupa care se gaureste cu furculita si se baga la cuptor. Intre timp se prepara o glazura din cacao, unt si zahar, cu care se unge prajitura scoasa din cuptor.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu caise
Prajitura cu visine
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaGemul de prune este preferatul familiei noastre, iar de ceva timp eu sunt responsabila cu prepararea lui pentru ca ai mei...
Gem de prune (reteta video)Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii