Prajitura cu nuci si mandarine scaldata in sirop de ciocolata, este o reteta de prajituri delicioasa, perfecta pentru orice ocazie festiva. Nucile, ciocolata si mandarinele fac un trio veritabil in aceasta prajitura.
1. Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare.
2. Se amesteca faina, nucile, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate.
3. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit.
4. Blatul racit se inteapa cu o scobitoare, ca sa patrunda siropul, dupa care se taie blatul in bucati de prajitura de 4-5cm.
6. Se taie o mandarina in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit.
7. Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura si se aseaza cate o felie de mandarina.
Prajitura cu nuci si mandarine se serveste imediat, gata feliata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii