Prajitura cu nuci si mandarine scaldata in sirop de ciocolata, este o reteta de prajituri delicioasa, perfecta pentru orice ocazie festiva. Nucile, ciocolata si mandarinele fac un trio veritabil in aceasta prajitura.
1. Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare.
2. Se amesteca faina, nucile, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate.
3. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit.
4. Blatul racit se inteapa cu o scobitoare, ca sa patrunda siropul, dupa care se taie blatul in bucati de prajitura de 4-5cm.
6. Se taie o mandarina in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit.
7. Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura si se aseaza cate o felie de mandarina.
Prajitura cu nuci si mandarine se serveste imediat, gata feliata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii