Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu nuci si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, smantana, unt, zahar, galbenusuri, bicarbonat, vanilie, faina, albusuri, marmelada.
Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau cu untura si patru galbenusuri, se adauga smantana, bicarbonatul si vanilia, se amesteca bine si se framanta cu faina o coca potrivit de moale. Se intinde cu vergeaua o foaie de marimea tavii de copt, se pune in tava si se unge cu marmelada.
Se bat spuma 6 albusuri in care se adauga treptat un pahar de zahar, apoi nucile pisate (se amesteca usor dupa ce au fost puse nucile). Aceasta compozitie se aseaza peste stratul de marmelada, se netezeste uniform si se coace la foc potrivit la inceput si spre sfarsit mai tare.
Cand este gata, se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de portocale
Prajitura cu mere
Prajitura galbena
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii