Prajitura cu nuci si marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu nuci si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, smantana, unt, zahar, galbenusuri, bicarbonat, vanilie, faina, albusuri, marmelada.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar smantana
  • 1 pahar untura sau unt
  • 1 pahar zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf vanilie
  • faina cat cuprinde
  • 50 nuci curatate si pisate
  • 6 albusuri batute spuma
  • 1 pahar zahar
  • marmelada.

Mod de preparare

Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau cu untura si patru galbe­nusuri, se adauga smantana, bicarbonatul si vanilia, se amesteca bine si se framanta cu faina o coca potrivit de moale. Se intinde cu ver­geaua o foaie de marimea tavii de copt, se pune in tava si se unge cu marmelada.

Se bat spuma 6 albusuri in care se adauga treptat un pahar de zahar, apoi nucile pisate (se amesteca usor dupa ce au fost puse nu­cile). Aceasta compozitie se aseaza peste stratul de marmelada, se netezeste uniform si se coace la foc potrivit la inceput si spre sfarsit mai tare.


Cand este gata, se taie in bucati patrate sau dreptunghiu­lare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de portocale
Prajitura cu mere
Prajitura galbena

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola