Prajitura cu nuci si marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu nuci si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, smantana, unt, zahar, galbenusuri, bicarbonat, vanilie, faina, albusuri, marmelada.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar smantana
  • 1 pahar untura sau unt
  • 1 pahar zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf vanilie
  • faina cat cuprinde
  • 50 nuci curatate si pisate
  • 6 albusuri batute spuma
  • 1 pahar zahar
  • marmelada.

Mod de preparare

Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau cu untura si patru galbe­nusuri, se adauga smantana, bicarbonatul si vanilia, se amesteca bine si se framanta cu faina o coca potrivit de moale. Se intinde cu ver­geaua o foaie de marimea tavii de copt, se pune in tava si se unge cu marmelada.

Se bat spuma 6 albusuri in care se adauga treptat un pahar de zahar, apoi nucile pisate (se amesteca usor dupa ce au fost puse nu­cile). Aceasta compozitie se aseaza peste stratul de marmelada, se netezeste uniform si se coace la foc potrivit la inceput si spre sfarsit mai tare.


Cand este gata, se taie in bucati patrate sau dreptunghiu­lare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de portocale
Prajitura cu mere
Prajitura galbena

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc