Prajitura cu orez si portocale este o prajitura usoara, delicioasa si care se face repede si va fi apreciata si de cei mici.
Laptele se pune pe foc impreuna cu coaja de lamaie, zaharul vanilat, esenta de vanilie si zaharul. Cand acesta incepe sa fiarba adaugati orezul. Acesta se lasa la fiert aproximativ 20-30 de minute (asta in functie de felul de orez pe care-l folositi). Cand orezul a absorbit tot laptele si a capatat o consistenta cremosa, luati de pe foc si lasati la racit.
Intr-un vas separat, amestecati galbenusurile cu lichiorul de portocala, pana se omogenizeaza foarte bine. Separat, bateti albusurile la mixer, pana cand acestea devin spuma.
Cand orezul s-a racit, adaugati peste acesta galbenusurile batute, stafidele si coaja rasa de portocala, iar la final, veti incorpora albusurile spuma, avand grija ca amestecul final sa nu isi piarda compozitia pufoasa.
Intr-o tava rotunda sau vas de yena rotund puneti hartie de copt, unde turnati aceasta compozitie, o puneti la cuptor la 180 de grade aproximativ 1 ora. De preferat sa mai verificati din cand in cand cu un betisor starea prajiturii.
Cand este gata, se scoate, se presara zahar pudra, se lasa la racit si se portioneaza.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Prajitura cu orez si portocale se serveste calda sau rece.
Peste prajitura se poate pune coaja rasa de portocala, suc de portocale, zahar pudra sau frisca.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiO reteta rapida, usoara, hranitoare, ideala pentru serile reci de iarna
Supa crema de conopidanu mi-am imaginat ca feniculul e atat de gustos! E prima data cand gatesc mancare cu fenicul si sunt tare multumita de...
Mancare de pui cu feniculDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii