Prajitura cu piersici sau caise este foarte simplu de facut. Va trebuie pe langa fructe, un pachet de margarina, oua, arome si faina.
Pentru aluatul de la prajitura cu piersici sau caise procedezi in felul urmator: amesteci margarina cu zaharul şi galbenusurile de oua, pana devin o crema. In mijlocul vasului cu faina, pui aceasta crema, amoniacul si praful de copt, stins cu zeama de la lamaie, apa minerala si coaja rasa. Framanti aluatul pana se desprinde dupa mana si-l lasi 10 minute sa se odihneasca. Speli caisele sau piersicile si le desfaci de samburi. Asezi aluatul in tava si peste el jumatatile de piersici sau caise, in aşa fel fiecare portie sa aiba fruct, dupa care introduci tava in cuptorul preincalzit. Primele 10 minute lasi focul mai iute, apoi il reduci. in acest timp albusurile le bati spuma.Cand a inceput sa se rumenrasca le rastorni in tava peste prajitura si coci in continuare cu cuptorul intredeschis.Cand s-a uscat bezeaua scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca apoi o portionezi in asa fel sa aiba caisa sau piersica fiecare portie.
Prajitura cu piersici sau caise se poate servi si cu inghetata
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaProvocarea GastroArt Un lucru este sigur despre mine; imi plac provocarile. Un alt lucru sigur despre mine: nu-mi plac...
Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pinGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii