Prajitura cu piersici si glazura

Pentru aluat se amesteca in robot ouale intregi cu zaharul si apoi se pune smantana si coaja de lamaie rasa. La final faina + praful de copt. Fructele

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 100g zahar
  • 200g smantana acra
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1 plic (15g) praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • sucul si coaja unei lamai
  • o conserva piersici sau 500g fructe proaspete
  • Glazura: 50g unt
  • 50g zahar
  • 2 linguri lapte (sau apa)
  • 40-50g migdale felii

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca in robot ouale intregi cu zaharul si apoi se pune smantana si coaja de lamaie rasa. La final faina + praful de copt. Fructele se taie felii. In tava pregatita cu hartie de copt se toarna aluatul (care curge). Se aseaza deasupra feliile de piersica. Cuptorul se incalzeste la 180 grade si se pune prajitura 15 min. In timp ce prajitura este la cuptor pregatim glazura. Intr-o tigaie se pune laptele sau apa si untul la topit. Cand s-a topit se adauga zaharul si se fierbe cateva minute amestecand continuu pina apar "bubite" la suprafata. Se adauga apoi migdalele felii si se mai dau 3-4 clocote pina se ingroasa putin. Se scoate tava din cuptor si se intinde glazura peste aluatul care s-a intarit deja. Se intinde foarte usor cu lingura. Se mai pune 25-30 min la copt. Se incearca cu scobitoarea.
Rece se taie felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci