Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

Deserturi racoritoare de vara

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri faina de grau
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 kg piersici
  • 100 gr migdale trase in ciocolata

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare, pana se obtine o bezea densa, dupa care se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana la topirea completa a zaharului. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta pana se obtine o pasta densa. Peste aceasta pasta de galbenusuri se adauga pasta de albusuri si se amesteca cu o paleta de sus in jos.

Peste faina se pune praful de copt, se omogenizeaza si se toarna peste compozitie, putin cate putin, se continua amestecarea usor pana la omogenizarea completa a compozitiei.

Intr-o tava se pune hartie de copt, peste hartie se pune compozitia, peste compozitie se pun felii de piersici si migdale trase in ciocolata, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 50 minute,cand este rumena este semn ca este gata, se scoate tava de la cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat din belsug. Se portioneaza dupa racirea completa.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci