Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

Deserturi racoritoare de vara

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata

Ingrediente

  • 12 oua
  • 12 linguri faina de grau
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 kg piersici
  • 100 gr migdale trase in ciocolata

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare, pana se obtine o bezea densa, dupa care se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana la topirea completa a zaharului. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta pana se obtine o pasta densa. Peste aceasta pasta de galbenusuri se adauga pasta de albusuri si se amesteca cu o paleta de sus in jos.

Peste faina se pune praful de copt, se omogenizeaza si se toarna peste compozitie, putin cate putin, se continua amestecarea usor pana la omogenizarea completa a compozitiei.

Intr-o tava se pune hartie de copt, peste hartie se pune compozitia, peste compozitie se pun felii de piersici si migdale trase in ciocolata, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 50 minute,cand este rumena este semn ca este gata, se scoate tava de la cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat din belsug. Se portioneaza dupa racirea completa.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Bucataras.RO

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline

Chiar delicioase aceste rulouri....

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!