Prajitura cu piscoturi

Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu piscoturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou intreg
  • 50 gr unt sau margarina
  • 2 linguri miere albine
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 12 gr praf de copt
  • 400 gr faina
  • Umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 ml esenta de rom
  • 1 pastaie de vanilie sau 3 pliculete de zahar vanilat
  • Pentru piscoturi:
  • 21 piscoturi
  • 400 ml suc de visine
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat compozitia de pe foc, adaugam pudra de cacao si faina amestecata cu praful de copt.

Din aceasta compozitie facem un aluat. impartim aluatul in doua si intindem cate-o foaie de 30x25 cm din fiecare. Pe o tava acoperita cu hartie pentru copt le coacem la cuptor pana capata o culoare deschisa. Perioada de coacere intr-un cuptor cu convectie de aer cald, la o temperatura de 180 C, este de 15 minute.

Acum pregatim umplutura. Fierbem la o temperatura mica laptele amestecat cu faina si cu interiorul pastaii de vanilie, pana se leaga compozitia – amestecul trebuie fiert pana se ingroasa, iar gustul de faina dispare. Se lasa apoi la racit – se poate pune chiar si in frigider.

Frecam bine untul si zaharul si amestecam cu compozitia fainoasa racita. Se poate adauga rom dupa gust.

Intr-un vas amestecam laptele cu putin rom si cu sucul de visine, amestec in care vom inmuia piscoturile.

Una dintre foi se unge cu jumatate din crema, apoi se inmoaie pe rand piscoturile in amestecul de lapte, rom si suc de visine, dupa care le asezam pe foaia unsa cu crema. Urmeaza din nou un strat de crema peste care asezam cealalta foaie cu miere.

Topim ciocolata. Turnam ciocolata deasupra prajiturii, apoi, prajitura se pune in frigider pentru o zi.


Atentie! Doar a doua zi sa feliem prajitura, deoarece doar atunci se vor inmuia foile cu miere.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide