Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic

Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic este o reteta de prajitura de casa ce se prepara incredibil de usor si are niste arome minunate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi
  • 250ml frisca lichida
  • 250g mascarpone de la Delaco
  • 100g zahar pudra
  • 2 esente de fistic
  • 2 picaturi de colorant verde gel
  • 1 plic de gelatina
  • 400g capsuni
  • 100g fistic crud.

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de capsuni, 200g, am folosit pentru a inmuia piscoturile. Le-am spalat, curatat, uscat, presarat cu zahar si lasat peste noapte intr-o farfurie adanca. Dimineata, farfuria plina de suc ;-) Am zdrobit capsunile si am avut un fel de piure zemos-pe care l-am incalzit la microunde pana cand a fost cald, nu fierbinte!- prin care am trecut fiecare piscot si l-am asezat frumos intr-o tava de chec acoperita cu folie alimentara.

Bati frisca lichida cu 50g din zaharul pudra, esenta de fistic-eu nu am avut, deci nu am pus. Adaugi treptat si cate o lingura de mascarpone si amesteci pana se termina.

Fisticul crud l-am tras un pic intr-o tigaie fara grasime, ca sa scap de pielita, l-am curatat, apoi l-am lasat sa se raceasca.
Am macinat 50g de fistic crud in masina de macinat zahar si le-am adaugat in crema de frisca si mascarpone.

Fisticul l-am macinat cu celelalte 50g de zahar, dar am pus si cateva boabe intregi in crema.

Am pus si cele doua picaturi de colorant gel verde.

Cele 200g de capsune spalate, curatate si uscate se taie marunt si se incorporeaza in crema de fistic. Cred ca au fost mai putine....huh...

Prepari gelatina conform indicatiilor de pe plic.
Cand gelatina e gata, deci e lichida, o turnam in fir subtire in crema si amestecam continuu.
Dam crema la rece sa se intareasca putin, 10-12 minute, apoi o punem peste primul strat de piscoturi. Peste crema asezam al doilea rand de piscoturi trecute prin pireul de capsuni, iar deasupra faramitam cateva piscoturi uscate si presaram cateva jumatati de fistic crud.

Dam la frigider pentru minim trei ore.
Scoatem cu mare grija prajitura din tava cu ajutorul foliei, apoi tot cu mare grija dam folia deoparte si asezam prajitura pe un platou.
Ultima capsuna care mi-a mai ramas, am taiat-o felii si am ornat prajitura.

Feliem si servim!







Servim prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic oricand ne e pofta de ceva dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori