Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane

Ingrediente

  • (forma 20 cm);2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de ulei
  • un praf de sare
  • un borcanel mic de piure de castane
  • un plic de gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • decor;o mana de castane prajite
  • pentru decor
  • o cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea,apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul.Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca 20 minute ,la foc potrivit.Se scoate blatul din forma ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua discuri egale,pe orizontala.

2 Se aseaza primul disc de blat in forma in care am copt blatul,se aseza pe marginea formei,bucati de rulouri de napolitana,apoi mixam frisca pana se intareste adaugam piureul de castane,oprind 5 linguri pentru decor,apoi adaugam si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie,oprind jumate din cantitate in ibric.Mixam totul apoi turnam deasupra blatului din forma,asezam usor deasupra si cealalta parte de blat,presam usor cu mana si deasupra turnam restul de piure de castane in care adaugam restul de gelatina oprita.Decoram cu castane prajite,curatate de coaja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Tarta cu dovlecei zucchini
3
Aperitive cu legume

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Supa crema de morcov si piept de curcan
4
Supe de carne

Supa crema de morcov si piept de curcan

1. Spalati legumele, taiati-le cuburi 2.

Supa crema de morcov si piept de curcan
Ciorba de loboda
5
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Parteneri
Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra
Bucataras.RO

Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra

Am adus desertul de duminica :)

Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia