Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane

Ingrediente

  • (forma 20 cm);2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de ulei
  • un praf de sare
  • un borcanel mic de piure de castane
  • un plic de gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • decor;o mana de castane prajite
  • pentru decor
  • o cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea,apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul.Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca 20 minute ,la foc potrivit.Se scoate blatul din forma ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua discuri egale,pe orizontala.

2 Se aseaza primul disc de blat in forma in care am copt blatul,se aseza pe marginea formei,bucati de rulouri de napolitana,apoi mixam frisca pana se intareste adaugam piureul de castane,oprind 5 linguri pentru decor,apoi adaugam si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie,oprind jumate din cantitate in ibric.Mixam totul apoi turnam deasupra blatului din forma,asezam usor deasupra si cealalta parte de blat,presam usor cu mana si deasupra turnam restul de piure de castane in care adaugam restul de gelatina oprita.Decoram cu castane prajite,curatate de coaja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci