Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane

Ingrediente

  • (forma 20 cm);2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de ulei
  • un praf de sare
  • un borcanel mic de piure de castane
  • un plic de gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • decor;o mana de castane prajite
  • pentru decor
  • o cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea,apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul.Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca 20 minute ,la foc potrivit.Se scoate blatul din forma ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua discuri egale,pe orizontala.

2 Se aseaza primul disc de blat in forma in care am copt blatul,se aseza pe marginea formei,bucati de rulouri de napolitana,apoi mixam frisca pana se intareste adaugam piureul de castane,oprind 5 linguri pentru decor,apoi adaugam si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie,oprind jumate din cantitate in ibric.Mixam totul apoi turnam deasupra blatului din forma,asezam usor deasupra si cealalta parte de blat,presam usor cu mana si deasupra turnam restul de piure de castane in care adaugam restul de gelatina oprita.Decoram cu castane prajite,curatate de coaja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Kebab de pui in stil mediteranean
1
Mancaruri cu carne

Kebab de pui in stil mediteranean

Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o...

Kebab de pui in stil mediteranean
Toba de porc
2
Aperitive cu carne

Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...

Toba de porc
Ceai cu lamaie
3
Ceaiuri

Ceai cu lamaie

Se pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...

Ceai cu lamaie
Sarlota cu fructe de sezon
4
Prajituri

Sarlota cu fructe de sezon

Pentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...

Sarlota cu fructe de sezon
Punch cu soc si gin
5
Punch-uri

Punch cu soc si gin

Punch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut

Punch cu soc si gin
Parteneri
Prajitura Alba ca zapada
Bucataras.RO

Prajitura Alba ca zapada

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

Prajitura Alba ca zapada
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni