Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -5 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -un praf sare
  • Crema:
  • -200 gr piure Castane
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 gr visine fara samburi
  • Jeleu:
  • -400 gr visine fara sambure
  • -4 linguri zahar
  • -10 gr gelatina

Mod de preparare

Blat Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul (daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare. Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt. Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema: Piureul de castane (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena, usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar. Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul . Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .

Jeleul : In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii. Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam pana cand se topeste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi. Punem gelatina sa se dizolve, atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte. Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider. Asamblare Blatul il asezam pe un platou, aseazam crema si o intindem uniform. Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider . Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe. Servim rece .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Piept de pui umplut
Bucataras.RO

Piept de pui umplut

Pui gustos cu bacon si cascaval care se pregateste foarte usor si se poate folosi  chiar si umplutura cu...

Piept de pui umplut
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia