O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.
Blat Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul (daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare. Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt. Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema: Piureul de castane (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena, usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar. Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul . Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .
Jeleul : In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii. Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam pana cand se topeste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi. Punem gelatina sa se dizolve, atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte. Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider. Asamblare Blatul il asezam pe un platou, aseazam crema si o intindem uniform. Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider . Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe. Servim rece .
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii