Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale este o prajitura delicioasa cu crema, portocale, o crema fina cu iaurt si fructe din belsug.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 cesti faina
  • -1 ceasca zahar
  • -2 oua
  • - 1 iaurt mic
  • -50 ml ulei
  • - esenta vanilie
  • -coaja de la o portocala
  • -1 praf de copt
  •  
  • C:rema
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura si jumate de amidon alimetar
  • -150 gr zahar
  • -esenta de vanilie
  • -3 galbenusuri ou
  • -2-3 portocale
  • -1 plic gelataina pentru tarte

Mod de preparare

Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna intr-o tavade tort si se coace 30 min.

Crema: Intr-un vas se pun galbenusurile cu zaharul se bat cu telul apoi se adauga faina si lapte. Se pune pe foc si se amesteca. Cand laptele atinge punctul de fierbere se pune amidonul care il desfacem separat cu lapte rece Se lasa sa fiarba pana cand se ingroase crema , dupa care se ia de pe foc se pune esenta de vanilie. Se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.


Peste blatul racit se pune crema apoi felii de porocale si gelatina preparata.

Tehnologia cu incalzire 3D Caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci si cele 12 programe de gatire cu care pot sa indeplinesc toate poftele familiei mele.


Prajitura cu portocale se serveste rece, dupa ce a stat la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Punch
1
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Capsuni la borcan
2
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Ananas cu pui
3
Mancaruri cu carne

Ananas cu pui

Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...

Ananas cu pui
Pizza Everything
4
Paste si pizza

Pizza Everything

Din apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...

Pizza Everything
Grenadina
5
Punch-uri

Grenadina

Ingredientele de baza in afara de apa minerala, se scutura cu toata puterea, in shaker impreuna cu gheata, si se strecoara in...

Grenadina
Parteneri
Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos
Bucataras.RO

Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos

Este prima data cand pregatesc Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos. Am citit mai multe retete atat de pe...

Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni