Prajitura cu portocale si migdale

Faina, untul, zaharul, migdalele macinate, ouale si scortisoara le framantam si le lasam doua ore la odihnit intr-un loc rece. Migdalele, zaharul, suc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dkg faina
  • 25 dkg unt
  • 15 dkg zahar
  • 16 dgk migdale macinate
  • 4 oua
  • Un varf de cutit de scortisoara
  • 18 dkg migdale
  • 15 dkg zahar
  • Suc de la 1 ½ portocala
  • Coaja de lamaie razuita
  • 40 dkg coaja de portocala zaharisita

Mod de preparare

Faina, untul, zaharul, migdalele macinate, ouale si scortisoara le framantam si le lasam doua ore la odihnit intr-un loc rece. Migdalele, zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie razuita si coaja de portocala zaharisita le amestecam si le lasam la copt. Intindem aluatul, il taiem in doua (la marimea tavii). Pozitionam o jumatate de aluat in tava si turnam umplutura, apoi pozitionam cealalta jumatate de aluat deasupra. Apasam putin prajitura, impungem cu furculita. O coacem 30 de minute la 180 de grade C. Glazuram cu 15 dkg de zahar amestecat cu 3 linguri de suc de portocale si presaram coaja de portocala taiata marunt deasupra. Dupa ce se usca o taiem in forma de patratele.
Alte retete de prajituri

Tort cu mere

Prajitura cu capsuni

Tort capsuni

Spuma capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori