Blat: se bat albusurile bine, se aduga zaharul pe rand cate 1 lingura, se incoporeaza nuca de cocos amestecand usor, faina si praful de copt. Se pune
Blat: se bat albusurile bine, se aduga zaharul pe rand cate 1 lingura, se incoporeaza nuca de cocos amestecand usor, faina si praful de copt.
Se pune in tava dreptunghiulara unsa cu margarina solida si tapetata cu faina.
Se coace pana se desprinde de margini, culoarea devene roz iar miezul nu se mai lipeste la proba cu scobitoatea.
Crema: 2 linguri faina, 250 ml lapte se lasa la racit amestecul, apoi se adauga tot cate 1 lingura la 150 grame unt frecat cu 150 grame zahar pudra.
Se aromatizeaza crema cu coaja rasa de la 1 portocala si se incorporeaza zeama de la 1 portocala.
Se pune crema deasupra blatului racit, se pudreaza din belsug cu fulgi de nuca de cocos.
Reteta Prajitura cu portocale si nuca de cocos a fost propusa de Marika
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii