Prajitura cu prune

pentru deserturi aromate de tamna Clasica prajitura cu prune va ramane un deliciu pentru cine o gusta!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune

Ingrediente

  • blat sfaramicios;125 g unt sau margarina,
  • 180 g faina
  • 100 g Unt
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • blat pufos;3 oua
  • 200 g unt sau Margarina
  • 200 g zahar cu aroma de vanilie
  • 200 g faina
  • 2 lingurite rase de faina
  • decor;1,5-2 kg prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Din ingredientele blatului sfaramicios amestecate si apoi framantate intindem intr-o folie dfe plastic,un blat cat dimensiunea tavii(30/40 cm)pe care il coacem 10 minute la foc ciute apoi il lasam sa se raceasca. Preparam al 2 lea blat mixand cu viteza maxima untul cu zaharul si apoi cu cate un ou la 1/2 minute intre ele.La sfarsit adaugam esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul peste blatul sfaramicios deja copt apoi deasupra decoram toata suprafata cu jumatati de pruna,asezate cu scobitura in sus.In scobitura se pot pune mieji de nuca sau zahar,sau nimic:).Se da din nou la copt 25-30 minute apoi se p[udreaza si se taie in patrate potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori