Prajitura cu prune

Se amesteca faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi se framînta / mixeaza bine. Se adauga ouale, framantand / mixand mai de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr. prune-spalate
  • si se rup în jumatate
  • se scoate sîmburele
  • 50 gr. zahar
  • scortisora dupa gust
  • se amesteca toate si se lasa sa traga prunele zaharul si scortisora - se amesteca din cînd în cînd
  • 200 gr. unt/margarina
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi se framînta / mixeaza bine. Se adauga ouale, framantand / mixand mai departe, pîna devine un aluat omogen. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune aluatul iar deasupra, jumatatile de prune. Siropul pe care îl lasa prunele nu se pune! Se încalzeste cuptorul în prealabil la 170°C-175°C si se lasa 65-70 minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci