Se amesteca faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi se framînta / mixeaza bine. Se adauga ouale, framantand / mixand mai de
Se amesteca faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi se framînta / mixeaza bine. Se adauga ouale, framantand / mixand mai departe, pîna devine un aluat omogen. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune aluatul iar deasupra, jumatatile de prune. Siropul pe care îl lasa prunele nu se pune! Se încalzeste cuptorul în prealabil la 170°C-175°C si se lasa 65-70 minute.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii