Daca prajitura cu prune nu se numara printre preferatele tale cu siguranta aceasta reteta de prajitura cu prune, nuci si ciocolata iti va schimba parerea.
1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade, si unge si tapeteaza cu faina o tava ovala cu fund detasabil (sau ce forma doresti) pentru cuptor.
2. Amesteca intr-un bol faina impreuna cu faina de migdale, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol amesteca oul impreuna cu uleiul, laptele, coaja si sucul de la lamaie, zaharul si esenta de migdale. Mixeaza pana obtii un amestec omogen. Adauga apoi aluatul umed la amestecul de faina si amesteca bine.
3. Aranjeaza aluatul in tava deja pregatita. Aseaza deasupra prunele iar intr-un bol amesteca ciocolata impreuna cu nucile maruntite si untul, impreuna cu 2 linguri de zahar. Aranjeaza cu lingura din loc in loc acest amestec dupa care pune prajitura la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Serveste prajitura cu prune, nuci si ciocolata calda, sau la temperatura camerei daca poti astepta :).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRetete festive de iarna Literatura de specialitate atribuie paternitatea prajiturii Baba regelui Poloniei, Stanislas...
Desert Baba cu rom
Comentarii