Prajitura cu prune si nuci este ideala pentru sezonul de toamna. Pentru inceput se aleg prunele, se spala si se taie in jumatate. Amestecati bine fai
Prajitura cu prune si nuci este ideala pentru sezonul de toamna. Pentru inceput se aleg prunele, se spala si se taie in jumatate. Amestecati bine faina cu untul, zaharul si ouale, pana cand obtineti un aluat potrivit de tare. Intindeti din el o foaie in tava mare de aragaz, unsa si tapetata. Puneti tava la cuptor pentru 15-20 de minute, cat sa se coaca foaia pe jumatate. Scoateti tava din cuptor si deasupra foii asezati prunele taiate in jumatati, cu partea bombata in jos. In locul samburilor puneti cate putin zahar si cate putin miez de nuca. Puneti din nou tava la cuptor, pana cand se topeste zaharul. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina si la urma albusurile batute spuma. Omogenizati prin rasturnare si turnati compozitia obtinuta peste prune. Coaceti prajitura la foc potrivit.
Taiati-o calda si presarata cu zahar praf.
Alte prajituri:
Prajitura Carpati Pandispan cu mere Prajitura cu visine

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii