Prajitura cu prune si nuci este ideala pentru sezonul de toamna. Pentru inceput se aleg prunele, se spala si se taie in jumatate. Amestecati bine fai
Prajitura cu prune si nuci este ideala pentru sezonul de toamna. Pentru inceput se aleg prunele, se spala si se taie in jumatate. Amestecati bine faina cu untul, zaharul si ouale, pana cand obtineti un aluat potrivit de tare. Intindeti din el o foaie in tava mare de aragaz, unsa si tapetata. Puneti tava la cuptor pentru 15-20 de minute, cat sa se coaca foaia pe jumatate. Scoateti tava din cuptor si deasupra foii asezati prunele taiate in jumatati, cu partea bombata in jos. In locul samburilor puneti cate putin zahar si cate putin miez de nuca. Puneti din nou tava la cuptor, pana cand se topeste zaharul. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina si la urma albusurile batute spuma. Omogenizati prin rasturnare si turnati compozitia obtinuta peste prune. Coaceti prajitura la foc potrivit.
Taiati-o calda si presarata cu zahar praf.
Alte prajituri:
Prajitura Carpati Pandispan cu mere Prajitura cu visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii