La aceasta reteta de prajitura cu rabarbar, se pot pune orice fel de fructe - capsuni, cirese, visine, caise sau prune.
Prima planta din an folosita la prajituri, dulceata, compot, ciorba sau sarmale este rabarbarul. I se mai spune rubarba sau reventul.
Pentru prajitura cu rabarbar se freaca 6 galbenusuri cu 300 g zahar, apoi adaugam 4 linguri de smantana, 150 g iaurt, o cana de ulei, o vanilie, un pachet de amoniac pentru prajituri (Dr. Oetker), 6 albusuri batute spuma, putina sare si 2 ½ cani de faina.
Punem in tava tapetata cu ulei si faina compozitia peste care adaugam segmente din codite de rabarbar, apoi dam la cuptor, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, pudram cu zahar si taiem sub forma de patrate sau romburi. Este o prajitura gustoasa si aspectuoasa. La aceasta reteta, se pot pune orice fel de fructe - capsuni, cirese, visine, caise sau prune.
Dupa dorinta, prajitura cu rabarbar se poate orna cu frisca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii