La aceasta reteta de prajitura cu rabarbar, se pot pune orice fel de fructe - capsuni, cirese, visine, caise sau prune.
Prima planta din an folosita la prajituri, dulceata, compot, ciorba sau sarmale este rabarbarul. I se mai spune rubarba sau reventul.
Pentru prajitura cu rabarbar se freaca 6 galbenusuri cu 300 g zahar, apoi adaugam 4 linguri de smantana, 150 g iaurt, o cana de ulei, o vanilie, un pachet de amoniac pentru prajituri (Dr. Oetker), 6 albusuri batute spuma, putina sare si 2 ½ cani de faina.
Punem in tava tapetata cu ulei si faina compozitia peste care adaugam segmente din codite de rabarbar, apoi dam la cuptor, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, pudram cu zahar si taiem sub forma de patrate sau romburi. Este o prajitura gustoasa si aspectuoasa. La aceasta reteta, se pot pune orice fel de fructe - capsuni, cirese, visine, caise sau prune.
Dupa dorinta, prajitura cu rabarbar se poate orna cu frisca.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii