Prajitura cu rom

Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel: - se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusuri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blaturile: 12 oua. 24 lg. zahar
  • 24 lg. faina
  • 1 praf copt
  • putina sare
  • Crema: 1 pachet unt
  • 1/2 lt. rom
  • 200 gr. nuca macinata
  • 4 lg. dulceata acrisoara
  • 4-5 lg. cacao
  • Glazura: 100 gr. unt
  • 4 lg. zahar 4 lg. cacao

Mod de preparare

Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel:

- se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa adauga pe rand galbenusurile, zaharul, apoi in ploaie faina si praful de copt

- se tapeteaza pe rand cate o tava (se fac si se coc pe rand) cu putin ulei sau unt si faina si se da la cuptor astfel: 5 min la foc tare, apoi cca 45 min la foc potrivit. Cand s-a copt, se scoate pe o suprafata curata si se lasa sa se raceasca.

Crema: blatul din 4 oua se sfarma, se amesteca bine cu 1/2 din sirop, se adauga nuca, gemul, untul la sfarsit si se freaca pana iti vine rau, adica sa fie omogena.

Siropul: 1/2 rom se fierbe cu 200 ml apa si 200 gr. zahar. Cat e cald, se toarna 1/2 la crema (vezi mai sus) si 1/2 se foloseste pentru a insiropa blatul de 12 oua, astfel incat sa fie bine inmuiat.

Peste blat se aseaza crema de mai sus se indreapta cu un cutit cu lama lata, iar deasupra se pune glazura.

Glazura: cacaoa se amesteca cu 2 lg. apa si zahar si unt si se fierbe; se pune cat e calda pe crema.


Se pot coace blaturile si in forma rotunda si iese ca un tort.
Deasupra se poate orna discret cu frisca, sau viermisori de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Placinte cu carne si carnati
1
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
2
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
3
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tort cu blat de morcovi
4
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Dovlecei crocanti
5
Aperitive cu legume

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Parteneri
Vinete umplute la cuptor
Bucataras.RO

Vinete umplute la cuptor

Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald, delicios, perfect pentru orice masa din zi.

Vinete umplute la cuptor
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii