Prajitura cu rozmarin si caise uscate este delicioasa si rapid de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina, rozmarin, unt, zahar pudra, zahar brun, miere, rom
Faina se amesteca cu rozmarinul taiat marunt si sarea. Untul cu zaharul si esenta de vanilie se bat spuma. Adaugam amestecul cu faina si framantam pana obtinem un aluat. In tava unsa sau acoperita cu hartie de copt intinde cu mainile aluatul. Punem tava in congelator pentru 20 de minute si incalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Coacem aluatul 25 de minute pana capata o culoare aurie. Lasam la racit.
Punem ingredientele umpluturii intr-o cratita si lasam la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute pana tot lichidul se evapora. Lasam putin sa se raceasca si apoi cu ajutorul blenderului facem pasta.
Pentru firimituri amestecam untul facut fulgi cu faina si zaharul.
Adaugam pasta de caise peste aluatul din tava, presaram deasupra firimituri de aluat (frecand aluatul intre degete ) si coacem prajitura aproximativ 25 de minute la 180 de grade Celsius.
O lasam sa se raceasca cel putin jumatatea de ora inainte de a o taia.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii