Prajitura cu rozmarin si caise uscate este delicioasa si rapid de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina, rozmarin, unt, zahar pudra, zahar brun, miere, rom
Faina se amesteca cu rozmarinul taiat marunt si sarea. Untul cu zaharul si esenta de vanilie se bat spuma. Adaugam amestecul cu faina si framantam pana obtinem un aluat. In tava unsa sau acoperita cu hartie de copt intinde cu mainile aluatul. Punem tava in congelator pentru 20 de minute si incalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Coacem aluatul 25 de minute pana capata o culoare aurie. Lasam la racit.
Punem ingredientele umpluturii intr-o cratita si lasam la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute pana tot lichidul se evapora. Lasam putin sa se raceasca si apoi cu ajutorul blenderului facem pasta.
Pentru firimituri amestecam untul facut fulgi cu faina si zaharul.
Adaugam pasta de caise peste aluatul din tava, presaram deasupra firimituri de aluat (frecand aluatul intre degete ) si coacem prajitura aproximativ 25 de minute la 180 de grade Celsius.
O lasam sa se raceasca cel putin jumatatea de ora inainte de a o taia.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii