Prajitura cu rozmarin si caise uscate

Prajitura cu rozmarin si caise uscate este delicioasa si rapid de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de faina, rozmarin, unt, zahar pudra, zahar brun, miere, rom

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu rozmarin si caise uscate

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 245g faina
  • 1 lingura rozmarin proaspat
  • 180g unt moale
  • 1/4 lingurita sare
  • 60g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 250g caise deshidratate
  • 100g zahar
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri rom (brandy)
  • putina sare
  • 1 1/2 cana apa
  • Pentru firimituri:
  • 45g faina
  • 100g zahar brun
  • 50g unt rece

Mod de preparare

Faina se amesteca cu rozmarinul taiat marunt si sarea. Untul cu zaharul si esenta de vanilie se bat spuma. Adaugam amestecul cu faina si framantam pana obtinem un aluat. In tava unsa sau acoperita cu hartie de copt intinde cu mainile aluatul. Punem tava in congelator pentru 20 de minute si incalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Coacem aluatul 25 de minute pana capata o culoare aurie. Lasam la racit.
Punem ingredientele umpluturii intr-o cratita si lasam la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute pana tot lichidul se evapora. Lasam putin sa se raceasca si apoi cu ajutorul blenderului facem pasta.
Pentru firimituri amestecam untul facut fulgi cu faina si zaharul.
Adaugam pasta de caise peste aluatul din tava, presaram deasupra firimituri de aluat (frecand aluatul intre degete ) si coacem prajitura aproximativ 25 de minute la 180 de grade Celsius.


O lasam sa se raceasca cel putin jumatatea de ora inainte de a o taia.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Prajitura cu ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata

E ciocolina, nu ciociolina.....am vazut eu o reteta la bucataras Lavinia si mi-a placut,m-am inspirat, ca nu ma pot abtine si...

Prajitura cu ciocolata
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola