Prajitura cu scortisoara

Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si ouale intregi. Cand se obtine o crema pufoasa, se pun migdalele, faina, coaja de lamaie si scortisoara

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie
  • 3 oua
  • 150 g migdale taiate fin
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • gem de caise

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si ouale intregi. Cand se obtine o crema pufoasa, se pun migdalele, faina, coaja de lamaie si scortisoara. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata, se presara cu zahar tos si se coace la foc potrivit, timp de 35 de minute. Se scoate prajitura fierbinte din tava, se taie in romburi care se unesc intre ele cu gem de caise.

Se serveste cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci