Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu sferturi de mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, smantana, zahar, oua, faina, vanilie, unt, zahar pudra vanilat.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smantana si apoi treptat, in ploaie faina si se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma si sferturile de mere ; se amesteca usor. Se unge o tava cu unt, se pudreaza bine cu faina si se toarna compozitia in tava. Se tine in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Se serveste calduta si presarata cu zahar pudra vanilat.
Alte retete recomandate:
Prajitura de post
Prajitura Kety
Prajitura cu nuca
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii