Prajitura cu sirop de menta este o prajitura usor de facut, delicioasa si aromata, cu o aroma placuta si proaspata de menta.
Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. La spuma de albusuri se adauga crema de oua si faina amestecata cu praful de copt si cacao (pudrele de adauga in ploaie). Se omogenizeaza cu ajutorul unei palete, cu miscari ferme de jos in sus.Se obtine o compozitie a pe care o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cupor cca 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).
Se scoate blatul, se lasa la racit pe un gratar, iar dupa aceea se insiropeaza cu sirop de menta amestecat cu apa.
Pana se insiropeaza blatul, se face crema: se alifiaza bine untul moale, se adauga zahar pudra (nu am o cantitate exacta, intotdeauna pun dupa gust), cacao, extract de cafea, rom si pliculetul de cafea solubila. Se obtine o crema fina, care se intinde in strat uniform peste blatul racit si insiropat.
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi si se se decoreaza prajitura cu sirop de menta cu dungi de ciocolata (formate cu spritul cu dui subtire).
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO prăjitură care, odată preparată, se va cere repetată, atât de bună este! Iata Reteta de prajitura...
Reteta de prajitura RaffaelloDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii