Prajitura cu smantana si pere

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 150 ml lapte
  • 60 gr. unt
  • 300 gr. faina
  • 1/2 cub drojdie(45 gr. un cub)
  • 300 gr. faina
  • putina sare
  • 75 gr. zahar
  • coaja si zeama unei lamai
  • deasupra:
  • 400g smantana acra
  • 100g iaurt simplu
  • 50ml lapte
  • 2oua
  • 40g amidon
  • 150g zahar
  • 1compot pere

Mod de preparare

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de lamaie.

Se framanta un aluat care se lasa 30 min la dospit.

Intre timp se pun perele intr-o sita sa se stoarca de zeama si se amesteca intr-un castron ingredientele pentru crema.

Se tapeteza o tava potrivit de mare cu hartie de copt si se intinde aluatul in ea. Se ridica putin marginile si se inteapa aluatul cu furculita in mai multe locuri. Se toarna deasupra amestecul de smantana si ou si se aranjeaza deasupra feliile de pere. Se coace 45 min. la 185 grade. In ultimele minute am acoperit-o cu o hartie sa nu se arda.


Rece se taie felii potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci