Prajitura cu smantana si pere

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 150 ml lapte
  • 60 gr. unt
  • 300 gr. faina
  • 1/2 cub drojdie(45 gr. un cub)
  • 300 gr. faina
  • putina sare
  • 75 gr. zahar
  • coaja si zeama unei lamai
  • deasupra:
  • 400g smantana acra
  • 100g iaurt simplu
  • 50ml lapte
  • 2oua
  • 40g amidon
  • 150g zahar
  • 1compot pere

Mod de preparare

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de lamaie.

Se framanta un aluat care se lasa 30 min la dospit.

Intre timp se pun perele intr-o sita sa se stoarca de zeama si se amesteca intr-un castron ingredientele pentru crema.

Se tapeteza o tava potrivit de mare cu hartie de copt si se intinde aluatul in ea. Se ridica putin marginile si se inteapa aluatul cu furculita in mai multe locuri. Se toarna deasupra amestecul de smantana si ou si se aranjeaza deasupra feliile de pere. Se coace 45 min. la 185 grade. In ultimele minute am acoperit-o cu o hartie sa nu se arda.


Rece se taie felii potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc