Prajitura cu smintina

Se amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se framinta un aluat foarte moale

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. smintina
  • 3 pahare faina
  • 1 1/2 pahare zahar
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se framinta un aluat foarte moale. Aluatul se imparte in patru parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie in forma de dreptunghi, groasa de aproximativ 2 mm si se coace intr-o tava unsa cu unt, timp de 10-15 minute pina se rumeneste deasupra. Imediat ce s-au racit, se pune prima foaie pe un platou si se unge cu un strat gros de smintina, peste ea se pune a doua foaie, care se unge de asemenea cu smintina, apoi se acopera cu a treia foaie peste care se toarna restul de smintina. A patra foaie se farimiteaza si se presara peste smintina de pe ultima foaie. Prajitura se taie dupa 4-5 ore (dupa ce foile s-au imbibat cu smintina).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci