Prajitura cu smintina si blat crocant

Se intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smintina si zaharul praf cu ajutorul mixerului

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 300 g aluat de foi
  • umplutura: 5 oua
  • 75 g zahar
  • 500 ml smintina
  • sucul unei lamii si al unei portocale
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Se intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smintina si zaharul praf cu ajutorul mixerului. Se pune sucul de lamiie si de portocala, coaja de la 1/2 lamiie si 1/2 portocala. Se bate albusul spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia de smintina. Se toarna in tava peste aluat iar deasupra se presara fulgi de migdale. Se coace 45 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc