Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu spuma si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, unt, oua, faina, lamaie, vanilie, bicarbonat, zahar, nuci.
Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rand. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamaie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framanta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se aseaza in tava ; se da la cuptor la foc mic.
Cand foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cat se poate de repede se intinde peste ea un strat de marmelada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma, cele 4 oua, amestecate cu 150 g zahar si cu nucile pisate. Se da din din nou la cuptor pentru a se coace.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu struguri
Prajitura cu mere si scortisoara
Prajitura cu prune, curmale si struguri
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii