Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un alu
Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale. Se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie.
Se curata merele de coaja si li se scoate cotorul. Perele se spala si li se indeparteaza semintele, iar gutuile se spala si li se scoate partea lemnoasa. Se dau merele prin razatoare, se scurge zeama lasata si se adauga miezul de nuca macinat,o jumatate de cana de zahar, un pliculet de zahar vanilat, putina scortisoara, un praf de cuisoare macinate. Se pune acest amestec in tava si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. Se introduce la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se taie in romburi.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii