Prajitura cu trei fructe

Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un alu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 400 g mere
  • 300 g pere
  • 300 g gutui
  • 6 linguri de lapte
  • o cana de de nuca macinat
  • 2 oua
  • 3 cani de faina
  • o cana de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • cuisoare macinate
  • scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale. Se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie.

Se curata merele de coaja si li se scoate cotorul. Perele se spala si li se indeparteaza semintele, iar gutuile se spala si li se scoate partea lemnoasa. Se dau merele prin razatoare, se scurge zeama lasata si se adauga miezul de nuca macinat,o jumatate de cana de zahar, un pliculet de zahar vanilat, putina scortisoara, un praf de cuisoare macinate. Se pune acest amestec in tava si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. Se introduce la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se taie in romburi.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Piept de gasca cu sos Cassis
1
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
3
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita