Prajitura cu trei fructe

Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un alu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 400 g mere
  • 300 g pere
  • 300 g gutui
  • 6 linguri de lapte
  • o cana de de nuca macinat
  • 2 oua
  • 3 cani de faina
  • o cana de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • cuisoare macinate
  • scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale. Se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie.

Se curata merele de coaja si li se scoate cotorul. Perele se spala si li se indeparteaza semintele, iar gutuile se spala si li se scoate partea lemnoasa. Se dau merele prin razatoare, se scurge zeama lasata si se adauga miezul de nuca macinat,o jumatate de cana de zahar, un pliculet de zahar vanilat, putina scortisoara, un praf de cuisoare macinate. Se pune acest amestec in tava si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. Se introduce la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se taie in romburi.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori