Pentru prajitura cu ulei se freaca intr-o cratita mica pe masina mierea cu bicarbonatul, tinandu-se pana ce mierea a devenit lichida. Se cerne faina pe masa de aluat.
Pentru prajitura cu ulei se freaca intr-o cratita mica pe masina mierea cu bicarbonatul, tinandu-se pana ce mierea a devenit lichida. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune mierea, uleiul, drojdia muiata cu putina apa si un praf de sare. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora. Se imparte apoi in doua, se intind pe rand doua foi, se ung cu un strat subtire de marmelada si se presara cu nuci macinate, amestecate cu putin zahar. Se ruleaza fiecare foaie nu prea strans, se asaza amandoua ruladele in tava, se taie prajitura in felii groase de doua degete si se coc la foc potrivit.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCarnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel scazut de colesterol.Se prepara foarte...
Friptura de iepure la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii