Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu visine sunt necesare urmatoarele ingrediente: visine, zahar, unt, oua, smantana, bicarbonat, vanilie si faina.
Dupa ce se freaca zaharul cu ouale si vanilia, se adauga smantana si untul, amestecand bine, apoi bicarbonatul. Se framanta cu faina totul, astfel incat sa se obtina o coca potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa cam de un deget si se pune intr-o tava de copt.
Se da la cuptor si se lasa pana se albeste coca. Se scoate incet tava la gura cuptorului si se aseaza repede visinele curatate de samburi si stoarse bine de zeama. Se lasa sa se coaca. Se taie prajitura in tava, cat este fierbinte, in bucati patrate, nu prea mari. Se aseaza bucatile de prajitura cu visine pe farfurie si se presara zahar pudra.
Dupa ce s-au racit, se mai presara putin zahar vanilat.
Alte retete recomandate:
Prajitura frantuzeasca
Prajitura desteapta
Prajitura cu migdale si spuma de prune
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii