Prajitura cu visine

Blatul Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron. Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 3 linguri faina(55 g)
  • 3 linguri amidon(55 g)
  • 5 linguri zahar(cine doreste mai dulce
  • 6)
  • 1 vanilie
  • 1 lingura cacao(10 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 1 budinca vanilie
  • 200 ml frisca
  • visine
  • din compot(fara sîmburi)

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron.

Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna devin aproape albe.

Se amesteca faina,cu amidonul, cacaoa si praful de copt.

Se aduga galbenusele frecate la albusurile batute, mestecînd încet. Faina se încorporeaza usor, amestecînd într-una (cu mixer-treapta cea mai mica).

Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm). Se toarna amestecul si se da la cuptorul încalzit în prealabil la 170°C ca. 25-30 minute.

Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Crema(umplutura)

Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare de pe plic). Eu nu am pus 500 lapte, cum prevedea modul de preparare de pe plic..ci am pus doar 400 ml.Se lasa budinca la racit.

Se bate frisca. Se pun visinele în budinca rece, se amesteca bine, se aduga si frisca, amestecînd usor.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie în doua (foi),se umple cu crema de budinca, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci