Blatul Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron. Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron.
Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul, cacaoa si praful de copt.
Se aduga galbenusele frecate la albusurile batute, mestecînd încet. Faina se încorporeaza usor, amestecînd într-una (cu mixer-treapta cea mai mica).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm). Se toarna amestecul si se da la cuptorul încalzit în prealabil la 170°C ca. 25-30 minute.
Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema(umplutura)
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare de pe plic). Eu nu am pus 500 lapte, cum prevedea modul de preparare de pe plic..ci am pus doar 400 ml.Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca. Se pun visinele în budinca rece, se amesteca bine, se aduga si frisca, amestecînd usor.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie în doua (foi),se umple cu crema de budinca, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii