Blatul Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron. Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron.
Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul, cacaoa si praful de copt.
Se aduga galbenusele frecate la albusurile batute, mestecînd încet. Faina se încorporeaza usor, amestecînd într-una (cu mixer-treapta cea mai mica).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm). Se toarna amestecul si se da la cuptorul încalzit în prealabil la 170°C ca. 25-30 minute.
Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema(umplutura)
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare de pe plic). Eu nu am pus 500 lapte, cum prevedea modul de preparare de pe plic..ci am pus doar 400 ml.Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca. Se pun visinele în budinca rece, se amesteca bine, se aduga si frisca, amestecînd usor.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie în doua (foi),se umple cu crema de budinca, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii