Blatul Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron. Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron.
Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul, cacaoa si praful de copt.
Se aduga galbenusele frecate la albusurile batute, mestecînd încet. Faina se încorporeaza usor, amestecînd într-una (cu mixer-treapta cea mai mica).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm). Se toarna amestecul si se da la cuptorul încalzit în prealabil la 170°C ca. 25-30 minute.
Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema(umplutura)
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare de pe plic). Eu nu am pus 500 lapte, cum prevedea modul de preparare de pe plic..ci am pus doar 400 ml.Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca. Se pun visinele în budinca rece, se amesteca bine, se aduga si frisca, amestecînd usor.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie în doua (foi),se umple cu crema de budinca, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraUna din combinatiile mele favorite. :X
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeuraIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii