Blatul Se bat albusurile cu vanilia. Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe. Se amesteca faina,cu amidon
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul ,cacaoa si praful de copt.
Amestecam galbenusele frecate la albusurile batute mestecind usor.Amestecul de faina+amidon+cacao si praf de copt se incorporeaza usor,invirtind intr-una(cu mixer-treapta cea mai mica).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm).Se toarna amestecul si se da la cuptorul incalzit n prealabil la 170 °C ca. 25-30 minute.
Se scoare din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare pe plic).Pentru o consistenta stabila a cremei,puneti in budinca mai putin lapte(-100 ml)
Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca.Se pun visinele in budinca rece,se amesteca bine,se aduga si frisca ,amestecind usor.
Dupa ce s-a racit blatul,se taie in doua(foi),se umple cu crema de budinca ,se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.Se poate glazura,pudra gu zahar pudra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii