Blatul Se bat albusurile cu vanilia. Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe. Se amesteca faina,cu amidon
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul ,cacaoa si praful de copt.
Amestecam galbenusele frecate la albusurile batute mestecind usor.Amestecul de faina+amidon+cacao si praf de copt se incorporeaza usor,invirtind intr-una(cu mixer-treapta cea mai mica).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm).Se toarna amestecul si se da la cuptorul incalzit n prealabil la 170 °C ca. 25-30 minute.
Se scoare din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare pe plic).Pentru o consistenta stabila a cremei,puneti in budinca mai putin lapte(-100 ml)
Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca.Se pun visinele in budinca rece,se amesteca bine,se aduga si frisca ,amestecind usor.
Dupa ce s-a racit blatul,se taie in doua(foi),se umple cu crema de budinca ,se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.Se poate glazura,pudra gu zahar pudra.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii