BlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu fa
Blatul
Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie esenta si zaharul adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute
scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca
10-15 minute pana se intareste bezeaua.
Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele, amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa.
Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.
Alte prajituri simple
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii