BlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu fa
Blatul
Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie esenta si zaharul adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute
scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca
10-15 minute pana se intareste bezeaua.
Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele, amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa.
Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.
Alte prajituri simple
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii