Prajitura cu visine si bezea

BlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu fa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu visine si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • o cana cu zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 Kg visine
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • sirop de visine

Mod de preparare

Blatul

Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o nivelam bine.

Deasupra repartizam visinele fara samburi si scurse bine de zeama.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute.

In acest timp pregatim bezeaua.

Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie esenta si zaharul adaugat treptat.

Dupa ce au trecut cele 20 minute

scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .

Mai coacem prajitura inca

10-15 minute pana se intareste bezeaua.

Decoram cu sirop de visine.

Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele, amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa.

Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.


Alte prajituri simple

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori