Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata este, asa cum ii spune si numele, foarte simplu de pregatit. Delicioasa prajitura poate fi servita cu succes langa cafea, poate fi pusa si la pachet.
Intr-un castron punem ouale intregi, laptele si margarina topita partial la microunde. Mixam bine, apoi incepem sa adaugam cate putin din faina amestecata cu praful de copt. Apoi adaugam zaharul vanilat, zaharul pudra, esenta, si mixam in continuare. Trebuie sa amestecam bine pana se sparg basici la suprafata aluatului. Ciocolata se da pe razatoarea mare. Ciocalata mea a fost la temperatura camerei, s-a raschetat frumos. Se pune peste aluat. Ciocolata rasa se-ncorporeaza usor in aluat cu ajutoru' unei linguri.
Aluatul se rastoarna in forma rotunda (nu foarte mare), tapetata cu unt (sau ulei) si faina. Aluatul e mai gros, ca si in cazul acestei retete de prajituri simple pe care o puteti pregati cu orice fructe, asa ca-l pieptanatzi putin pe deasupra sa fie uniform.
Pregatiti cateva visine (cam 2 maini), le scurgetzi de zeama. Le taiati bucatele mai mici, presaratzi faina peste ele si amestecati-le. Le imprastiati pe aluat si dupa aceea cu o furculita am amestecat usor pe deasupra, ca sa nu ramana visinele la suprafata, si-am nivelat la loc.
Se baga forma la cuptor la 175 grade, pt 30-35 min (o verificati dupa 25 de min., nu mai devreme). Strapungeti-o cu paiul pentru verificare.
Reteta de prajitura cu visine si ciocolata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Prajitura cu visine si ciocolata se serveste pudrata cu zahar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii