Dulciuri cu fructe
Se framanta biscutii macinat fin cu untul moale si cu mierea apoi se pune intr-o forma rotunda de tort (25 cm)cu inel detasabil,se taseaza bine cu o lingura si se da la rece. Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga in fir subtire gelatina topita la bain marin, dar intati hidratata in apa rece.
Se torna acest amestec in forma, peste biscuiti apoi se adauga siropul si dulceata care se amesteca usor cu o lingurita in frisca.
Deasupra se presara biscuitii rupti in bucati mai mari apoi se orneaza cu zmeura deasupra siapoi se toarna tort gelleul preparat cu siropul de zmeura, conform instructiunilor. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a o taia. Pofta buna!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii