Prajitura cu zmeura si frisca este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie 300 g de zmeura.
Prajitura cu zmeura si frisca este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie 300 g de zmeura. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca.
Budinca se amesteca cu zaharul si laptele; se pun la fiert amestecand continuu pana se ingroasa; se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la topirea acesteia. Budinca se toarna imediat peste blat.
Apa si zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat, se adauga zmeura (proaspata sau congelata) si se lasa sa fiarba cateva clocote. In piureul obtinut se adauga gelatina, inmuiata in apa si topita pe baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde peste stratul de budinca. Dupa ce totul se raceste bine, se intinde si stratul 3 din frisca batuta. Se decoreaza cu fulgi de migdale maruntiti.
Prajitura cu zmeura si frisca se taie in cuburi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO prăjitură care, odată preparată, se va cere repetată, atât de bună este! Iata Reteta de prajitura...
Reteta de prajitura RaffaelloDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii