Prajitura de argint

Pentru prajitura de argint din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de argint

Ingrediente

  • Foile:
  • 6 galbenusuri
  • 160 g zahar pudra
  • 3 linguri de lapte sau smantana subtire
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 400 ml de lapte sau apa
  • 4 linguri de faina sau 3 linguri de faina
  • o lingura de amidon sau budinca
  • vanilie
  • 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura de argint, din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed. Cand este coapta, tot cu cutitul se desprinde calda. La final, se fac doua foi. Crema - 400 ml de lapte sau apa, 4 linguri de faina sau 3 linguri de faina si o lingura de amidon sau budinca, vanilie, 150 g zahar; se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu un pachet de unt. Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar pe aburi. Se adauga o lingurita de otet. Crema se aranjeaza intre foi. Deasupra se pune albusul si in albus se pun visine din visinata sau stafide inmuiate in rom.


La sfarsit, pe prajitura de argint, radem ciocolata deasupra si o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci