Pentru prajitura de argint din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed.
Pentru prajitura de argint, din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed. Cand este coapta, tot cu cutitul se desprinde calda. La final, se fac doua foi. Crema - 400 ml de lapte sau apa, 4 linguri de faina sau 3 linguri de faina si o lingura de amidon sau budinca, vanilie, 150 g zahar; se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu un pachet de unt. Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar pe aburi. Se adauga o lingurita de otet. Crema se aranjeaza intre foi. Deasupra se pune albusul si in albus se pun visine din visinata sau stafide inmuiate in rom.
La sfarsit, pe prajitura de argint, radem ciocolata deasupra si o servim.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii