Prajitura de argint

Pentru prajitura de argint din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de argint

Ingrediente

  • Foile:
  • 6 galbenusuri
  • 160 g zahar pudra
  • 3 linguri de lapte sau smantana subtire
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 400 ml de lapte sau apa
  • 4 linguri de faina sau 3 linguri de faina
  • o lingura de amidon sau budinca
  • vanilie
  • 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura de argint, din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed. Cand este coapta, tot cu cutitul se desprinde calda. La final, se fac doua foi. Crema - 400 ml de lapte sau apa, 4 linguri de faina sau 3 linguri de faina si o lingura de amidon sau budinca, vanilie, 150 g zahar; se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu un pachet de unt. Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar pe aburi. Se adauga o lingurita de otet. Crema se aranjeaza intre foi. Deasupra se pune albusul si in albus se pun visine din visinata sau stafide inmuiate in rom.


La sfarsit, pe prajitura de argint, radem ciocolata deasupra si o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori