Prajitura de argint

Pentru prajitura de argint din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de argint

Ingrediente

  • Foile:
  • 6 galbenusuri
  • 160 g zahar pudra
  • 3 linguri de lapte sau smantana subtire
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 400 ml de lapte sau apa
  • 4 linguri de faina sau 3 linguri de faina
  • o lingura de amidon sau budinca
  • vanilie
  • 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura de argint, din toate ingredientele se face o coca moale ca de clatite, se coace pe dosul tavii, dupa care se intinde cu cutitul umed. Cand este coapta, tot cu cutitul se desprinde calda. La final, se fac doua foi. Crema - 400 ml de lapte sau apa, 4 linguri de faina sau 3 linguri de faina si o lingura de amidon sau budinca, vanilie, 150 g zahar; se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu un pachet de unt. Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar pe aburi. Se adauga o lingurita de otet. Crema se aranjeaza intre foi. Deasupra se pune albusul si in albus se pun visine din visinata sau stafide inmuiate in rom.


La sfarsit, pe prajitura de argint, radem ciocolata deasupra si o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc