Prajitura de branza cu nectarine

Prajitura cu branza si nectarine este delicioasa si foarte usor de preparat. Nectarinele se gasesc mult timp pe piata asa ca poti sa pregatesti aceasta prajitura minunata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura de branza cu nectarine

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 300 g faina de malai
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • UMPLUTURA:
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 500 g brinza de vaci
  • 25 g faina de malai
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 600 g de nectarine
  • pere
  • rubarba
  • 2 linguri zahar.

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam bine untul cu zaharul, apoi turnam faina de malai, amestecam in continuare pana se formeaza Streusel (firimituri de aluat, altfel de traducere nu imi vine in cap...) mai grobi. 3/4 din cantitatea rezultata o punem intr-o forma cu diametrul de 26 cm, pe care inainte am uns-o cu putin unt.

Pentru umplutura amestecam bine untul cu zaharul, adaugam branza, oul, faina de malai (25g), sarea si coaja rasa de lamaie. La sfarsit adaugam laptele.

In reteta originala este vorba de rubarba, cum nu ne place, eu am schimbat in nectarine (asa ii place si sefei...) deci am taiat nectarinele mai grob (cubulete/buc. de cite 2-3 cm), si le-am presarat cu acele 2 linguri de zahar. Le impartim uniform pe aluatul deja in forma. Peste nectarine turnam umplutura din brinza si alea, alea. Eventual nivelam putin. Iar peste umplutura impartim 1/3 din Streusel-ii (aluat) ce au ramas. La temperatura de 180°C (cuptorul preincalzit) lasati o ora pe sina din mijloc. Mie mi-a ajuns fix o ora. Lasam la racit (altfel nici nu merge...), pudram cu zahar pudra, taiem, gustam si facem cum au facut toti la mine.


La servire prajitura de branza cu nectarine se pudreaza cu zahar vanilat si se orneaza cu fructe.

Reteta Prajitura de branza cu nectarine a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Dovleac umplut cu legume
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola