Prajitura de castane

Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza. Se bate zaharul cu untul si se ada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. castane cojite
  • 1/2 l lapte
  • 150 gr. unt
  • 180 gr. zahar
  • 6 galbanusuri
  • 60 gr. migdale pisate
  • 6 albusuri
  • unt si pesmet pentru forma
  • 150 gr. zahar pudra
  • 15 gr. cacao
  • 1-2 lingura apa fiarta
  • 1 lingura untura

Mod de preparare

Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza.

Se bate zaharul cu untul si se adauga galbanusul, piureul de castane, migdalele si o ceasca de lapte fiert.

Se bat albusurile si se adauga cu mare grija.

Se unge o forma cu unt si pesmet si se pune coca in cuptor pentru o ora.

Se face din cacao, zahar pudra, apa si untura o glazura.


Prajitura e mai gustoasa daca se lasa 3 zile, pina se taie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc