Prajitura de castane

Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza. Se bate zaharul cu untul si se ada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. castane cojite
  • 1/2 l lapte
  • 150 gr. unt
  • 180 gr. zahar
  • 6 galbanusuri
  • 60 gr. migdale pisate
  • 6 albusuri
  • unt si pesmet pentru forma
  • 150 gr. zahar pudra
  • 15 gr. cacao
  • 1-2 lingura apa fiarta
  • 1 lingura untura

Mod de preparare

Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza.

Se bate zaharul cu untul si se adauga galbanusul, piureul de castane, migdalele si o ceasca de lapte fiert.

Se bat albusurile si se adauga cu mare grija.

Se unge o forma cu unt si pesmet si se pune coca in cuptor pentru o ora.

Se face din cacao, zahar pudra, apa si untura o glazura.


Prajitura e mai gustoasa daca se lasa 3 zile, pina se taie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori