Prajitura de ciocolata cu pere umplute

Prajitura de cocolata cu pere umplute este un desert deosebit de apetisant.Pentru a pregati acest desert cu pere aveti nevoie de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de ciocolata cu pere umplute

Ingrediente

  • Pentru impopotonarea perelor:
  • 6 pere coapte
  • dar tari
  • 375 ml vin alb demisec
  • sucul de la 2 portocale
  • 2 linguri zahar
  • un bat micut scortisoara
  • Pentru umplutura de ciocolata:
  • 60 ml smanatana pentru frisca
  • 60g ciocolata amara
  • Pentru aluat:
  • 100g ciocolata amara
  • 100g unt
  • 50ml lapte
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 125g faina

Mod de preparare

Se curata perele - cu ajutorul linguritei speciale se scoate casuta semintelor ramanand in para o "gaura" rotunda.
Perele se pun la fiert in amestecul de vin si suc de portocale, in care am adaugat zaharul si scortisoara. Se fierb aproximativ 10 minute pana se mai inmoaie, dar sunt inca ferme.

Pentru crema de ciocolata: se incalzeste smantana pentru frisca pana atinge punctul de fierbere. Se stinge focul si se adauga in smantana ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana cand ciocolata se topeste. Se lasa crema la rece(frigider), amestecand din cand in cand in ea, pana capata consistenta ciocolatei de intins pe paine.
Se umplu "gaurile " din pere cu aceasta crema .

Pentru prajitura de ciocolata: untul si laptele se pun pe foc pana se topeste untul. Adaugam in laptele cu unt,ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata.
Se bat ouale impreuna cu zaharul 8 minute pana obtinem o spuma aerata deschisa la culoare.
Adaugam treptat ciocolata topita si dupa ce incorporam toata ciocolata adaugam faina amestecand putin pana se omogenizeaza aluatul. Turnam in 6 tavite micute, dar inalte si unse cu putin unt, aluatul si punem in mijlocul cate o para umpluta.
Coacem prajiturile 20-30 de minute la 180 de grade Celsius.
Lasam sa se raceasca putin si servim .


Se servesc ca desert. Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos