Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe m
Se cerne faina pe o planseta. Se adauga apa, otetul si untul inmuiat si se amesteca bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana. Se lasa apoi sa stea 45 de minute. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se impatureste in trei si se intinde din nou. Se impatureste si se intinde iar de cateva ori. Aluatul se fmparte in jumatate si se intind doua foi foarte subtiri, care se coc pe spatele unei tavi.
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas bain-marie, pentru a se topi. Se adauga romul si se inglobeaza albusurile, amestecand foarte bine. Se ia vasul de pe foc cand crema incepe sa se lege, fara insa a da in clocot.
Untul frecat spuma se amesteca bine cu doua treimi din crema racita si se adauga miezul de nuca.
Crema se asaza intre foi, iar peste ultima foaie se asaza crema ramasa. Se presara cu miez de nuca si se taie in patrate.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii