Prajitura de Craciun

Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu fain

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi: 2 oua
  • 100 gr. ulei
  • 100 gr. miere de albine
  • 100 gr. zahar
  • faina cit cuprinde
  • o lingurita amoniac
  • crema: 800 gr smintina
  • 3 cani nuci macinate
  • o cana de zahar
  • esenta rom

Mod de preparare

Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra. Crema: smintana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.


Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc