Prajitura de Craciun

Prajitura de Craciun este o negresa delicioasa, frageda si pufoasa, decorata cu capsuni si frisca asemeni caciulii Mosului. Este o prajitura delicioasa ce va fi cu siguranta apreciata de cei mici si va arata minunat pe masa ta de Craciun.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de Craciun

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 400 ml lapte
  • 50ml cafea racita
  • 50 ml ulei sau margarina (topita)
  • 1 plic praf de copt
  • 100g ciocolata amaruie topita
  • frisca si capsuni pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si cafeaua, si margarina topita impreuna cu ciocolata, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Scobim capsunile in interior, le umplem cu frisca si le asezam pe fiecare bucata de negresa. Decoram in jur cu frisca, asa cum are si Mos Craciun caciula rosie :) si ii facem un motz in varf :).

Putem presara cacao deasupra pentru un efect vizual deosebit, sau cafea ness cu zahar pudra.


Prajitura de Craciun se taie patrate si se serveste pe masa de Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc